Hokejový Baník má jasný cíl, postup do play off

10/9/24
Sdílet tento příspěvek

Cíle pro nadcházející ligovou sezónu, detaily spolupráce s karlovarskou Energií a představení nových dresů HC Baník Sokolov. To byla hlavní témata akce na sokolovském golfovém hřišti, kam byli pozváni partneři sokolovského hokejového klubu.

Jako první se ujal slova nový generální manažer klubu Martin Štěpánek, který uvedl, že chce navázat na práci svých předchůdců a přimět místní podnikatele k větší podpoře hokeje ve městě. „Hodně komunikuji s trenéry i realizačním týmem. Chtěl bych, abychom vyhrávali každý zápas a aby na hokej v Sokolově chodilo třeba i dva tisíce fanoušků. Jsem úzkém kontaktu s vedením HC Energie. Všichni víme, že v historii nebyly vztahy mezi oběma kluby ideální a my se je snažíme nyní vylepšit,“ uvedl Martin Štěpánek s tím, že dobrá spolupráce je v zájmu obou klubů, neboť oba působí v regionu, kde je velmi složitá ekonomická situace. „Budu samozřejmě i nadále kontaktovat další subjekty a žádat je o podporu hokeje. Myslím si, že je paráda mít tady v Sokolově druhou nejvyšší hokejovou soutěž v České republice. Jsem připraven pro klub udělat maximum a to nejen za naši rodinnou firmu, ale i za sebe osobně,“ dodal generální manažer Baníku, který by si přál, aby se tým pohyboval v horních patrech tabulky Maxa ligy.

Podobný cíl, vyšperkovaný postupem do vyřazovacích bojů, má i nový kouč Baníku Sokolov Václav Eismann. Ten do klubu přišel v létě z Karlových Varů a přiznal, že právě v Sokolově poprvé obul brusle a udělal první krůčky na ledové ploše. „Po loňské sezóně jsem zvažoval několik variant. Nabídka ze Sokolova mi dávala smysl, protože tady dělají hokej lidé, kteří mi jsou lidsky blízcí. Navíc v klubu působí řada hráčů, které jsem v minulosti trénoval v mládežnických kategoriích. Takže jsem nešel do úplně neznámého prostředí,“ řekl Václav Eismann. Jeho kolega ze střídačky Tomáš Mariška se věnoval detailům spolupráce s karlovarskou Energií. Ta začala v loňském roce, který oba kluby považují za nultý ročník a který ukázal, že je třeba některé věci doladit a mírně přenastavit. „Spolupráce probíhá na několika úrovních. Tou první je takzvaný development, tedy program, ve kterém dáváme mladým hráčům šanci prosadit se v seniorském hokeji. Druhou úrovní spolupráce jsou hráči, kteří působí a budou působit u nás v klubu jak v tréninku, tak v zápasech. Tou třetí jsou hráči, které budeme mít možnost využít v zápasech. Jsme domluveni, že Energie do tohoto projektu letos zapojí daleko více hráčů než vloni. Pomoc Karlových Varů totiž výrazně ovlivňuje naši konkurenceschopnost v zápasech Maxa ligy,“ doplnil Tomáš Mariška.

Poslední slovo společného setkání patřilo kapitánovi týmu Tomáši Rohanovi. Ten je přesvědčen o tom, že v kolektivních sportech vyhrává parta, která je v Baníku skvělá.„Sezóna bude dlouhá a náročná. Máme výbornou kabinu a na tom musíme stavět. Skvělou volbou byl příchod Lukáše Pulpána, který je nejen zkušený obránce, ale svým přístupem k tréninku i zápasu je příkladem pro nás všechny,“ poznamenal kapitán Baníku a zmínil se také o prvním domácím zápase, který Baník hraje ve středu 18. září od 18 hodin a hostí v něm Berany ze Zlína: „Berani mají ambiciózní tým, který chce postoupit zpět do extraligy. Pikantní na tomto souboji bude fakt, že za Berany hraje náš loňský spoluhráč Jaromír Kverka. I přesto ale věřím, že Berani odjedou poraženi.“

Sdílet tento příspěvek