SUAS Facility rozšiřuje své služby moderní správy a technické údržby majetku

24/1/23
Sdílet tento příspěvek

SUAS Facility jako součást skupiny SUAS GROUP posiluje portfolio svých služeb správy majetku a jeho technické údržby. Kromě toho, že tuto komplexní nabídku využívá interně Sokolovská uhelná a členové skupiny SUAS GROUP, je o ni velký zájem i ze strany externích zákazníků. Nedávno rovněž převzala SUAS Facility opravnu hasicích přístrojů, která se zároveň zabývala jejich prodejem a revizemi, prováděla i tlakové zkoušky lahví pro dopravu plynů.

Pod křídla SUAS Facility přešli všichni zaměstnanci opravny. „Chceme navázat na to, kde firma paní Emilie Bežové úspěšně rozvíjela své činnosti. To znamená, že provozům, které zásobovala hasicími přístroji a prováděla kontroly a revize suchovodů a hydrantů, budeme poskytovat služby i nadále. Přešli k nám všichni zaměstnanci včetně revizních techniků, kteří provádějí největší objem práce. Máme od nich velmi dobrou odezvu, protože se jim v rámci SUAS Facility výrazně zlepšily platové podmínky, čerpají řadu benefitů a hlavně za sebou mají zázemí stabilní a silné společnosti,“ vysvětlil Pavel Vesecký, jednatel SUAS Facility.

Kromě toho, že nyní bude SUAS Facility zajišťovat technickou správu a údržbu majetku Sokolovské uhelné a SUAS GROUP, má tedy příležitost díky převzetí firmy s hasicími přístroji proniknout do provozů, kde opravna už historicky prováděla revize a kontroly. „My v těchto provozech, mezi které patří mimo jiné lázeňské domy a hotely, můžeme nabízet technickou správu majetku, energetický management, ostrahu objektů, ale jsme schopni dodávat mimo jiné i catering,“ dodal Pavel Vesecký.

SUAS Facility nyní digitalizuje systém, který se bude v rámci správy a údržby majetku využívat. „Máme zatím zmapováno 190 objektů, ale v rámci Sokolovské uhelné a SUAS GROUP je jich samozřejmě mnohem více. Digitalizace jde do úrovně jednotlivých místností, plánů podlaží, technologií. Uživatel by tak měl být schopen doslova jedním kliknutím identifikovat případnou závadu a požadavek odeslat řešiteli, tedy technikovi, který problém vyřeší. Technik přesně ví, kam má jet a co bude potřebovat k tomu, aby na místě zasáhl. Digitální nástroj vyhodnocuje také náklady na údržbu, plán revizí, generuje přehledy oprav, sleduje nákladovost. Zkrátka jde o moderní koncepci facility 21. století,“ popsal Pavel Vesecký.

SUAS Facility se v současnosti může pochlubit tím, že získala dvě velké externí zakázky. První z nich je kompletní servis letní a zimní údržby včetně dalších prací na polygonu BMW, jež se buduje na Podkrušnohorské výsypce. Druhou je pak úprava haly a plánovaná výstavba skladovací haly pro výrobce nápojů Big Shock v areálu bývalého výrobce mýdel, společnosti SOAP Sokolov.

Sdílet tento příspěvek