Výtěžek z benefice Nadačního fondu Františka Štěpánka překročil hranici 90 tisíc

27/2/24
Sdílet tento příspěvek


Alfa klub Sokolov se v sobotu 24. února večer zaplnil do posledního místa. Návštěvníky, kteří dorazili na první benefiční den Nadačního fondu Františka Štěpánka, přilákal nejen skvělý program, ale přišli také pomáhat. Fond totiž akci spojil s podporou rodiny malé Nelinky z Toužimi. Pětileté děvčátko trpí řadou závažných onemocnění, v důsledku kterých musí absolvovat nákladné rehabilitační pobyty. Výtěžek z akce činil neuvěřitelných více než 91 tisíc korun, což doslova vyrazilo dech nejen zástupcům fondu, ale také Nelinčiným rodičům.

„Těžko se mi hledají slova, kterými bych vyjádřila velké díky všem, jež pomohli svým příspěvkem rodině Nelinky aspoň na čas ulevit v nákladné každodenní péči. Je to krásné lidské gesto, a ještě jednou za něj moc děkujeme. Věříme, že si akci spolu s námi příjemně užili. Poděkování patří zároveň i úžasným účinkujícím,“ uvedla Barbora Štěpánková ze správní rady Nadačního fondu Františka Štěpánka.  

Program, kterým provázel moderátor a slamer Filip Koryta,  zahájilo vystoupení Základní umělecké školy Sokolov, Denního centra Mateřídouška, divákům se představila taneční skupina Beat Generation, špička slam poetry z našeho regionu, zpěvačka Lucie Večeřová i hiphopový zpěvák MC Matheus. Tečkou za vydařeným večerem se stal koncert Jaroslava Oláha.

Nadační fond Františka Štěpánka navazuje na odkaz významného podnikatele, filantropa a sokolovského patriota. Fond je oporou těm, kteří svou těžkou situaci nezvládnou sami. Přispět je možné na transparentní účet 317200123/0300 a do pokladniček na akcích. Veškeré informace o činnosti fondu i formulář žádosti najdou zájemci na webu NFFŠ.

Sdílet tento příspěvek